Wat moet er in een noodpakket zitten?

Wij hebben overal over nagedacht. Maar er zijn nog dingen die niet in onze What's Goods Survival Kit (noodpakket) zitten. In dit bericht geven wij daar meer informatie over.

 1. Water (3L minimaal per persoon per dag) voor minimaal 1 week
 2. Eten (lang houdbaar: pasta, bonen, pastasaus etc)
 3. Camping gas setje voor verwarmen en koken van eten (ook gaspatroon)
 4. Medische benodigdheden (pleisters, verband, alcohol, ontsmettingsdoekjes/spray en handschoenen)
 5. Kaarsjes (theelichtjes, maar ook grote stolp voor langdurige verlichting)
 6. Aansteker (3) en/of vuurstarter (vuurstarter zit in onze kit, maar aanstekers zijn een goedkope en makkelijk oplossing om erbij te hebben)
 7. Radio op batterijen
 8. Zaklamp op batterij (mag oplaadbaar zijn, of opwindbaar, in onze kit zit beide)
 9. Kladblok mini met nood telefoonnummers (dit omdat je misschien niet alles uit je hoofd weet)
 10. Batterijen AA, AAA
 11. Powerbank (misschien niet voor je telefoon, omdat verbinding mogelijk uitgevallen is maar altijd handig voor verschillende doeleinden)
 12. Afhankelijk van het seizoen: Meer water in de zomer en in de winter moet je denken aan handschoenen, muts, thermo kleding (in geval je buiten moet wachten). Het nooddeken wat meegeleverd wordt in onze survival kits werkt ook prima.
 13. Maak een kopie van jouw ID/paspoort en voeg deze bij de belangrijke telefoonnummers.
 14. Noodfluit zit er al in, en glow sticks ook. Dus gezien of gehoord worden is al geen probleem meer. Je zou een klein spiegeltje erbij kunnen doen, dit om zonlicht te reflecteren en je zo kenbaar te maken.
 15. Cash! Als elektriciteit uitvalt gaat je pinpas het niet meer doen. Contant betalen is dan de enige mogelijkheid.

Klein maar fijn

Onze survival kit is klein, 21cm hoog. Het is dus geen rugzak. Dit is een ideaal formaat voor een noodsituatie, want het is zo mee te nemen: In de auto, op de fiets, lopend & weinig gewicht. Maar je hebt wel: vuur, warmte, gezien worden, verdediging, droog onderdak & eerste hulp bij ongevallen.

Koop 'm hier
 • Eten

  De overheid zegt dat je minimaal voor 48 uur eten in huis moet hebben, in het geval van een noodsituatie moet dit voldoende zijn. Meer is altijd beter natuurlijk.

 • Drinken

  3 Liter water per gezinslid per dag is de norm. Het liefst voor een week, nog beter is voor twee weken. Denk hierbij niet alleen aan drinken, maar ook wassen etc.

 • Radio

  Het liefst een radio op batterijen, want stroom heb je mogelijk niet meer in een noodsituatie. Dit is om essentiële updates te ontvangen.