Uitleg Akoestisch Foam

Om het foam goed te bevestigen, zijn speciale stickers nodig. Deze worden meegeleverd in de set van What’s Goods. 

Let op: Op onbehandelde (beton, hout, zuigende) muren plakken deze stickers niet goed genoeg, behandel daarom eerst de muur met diepgrond, verkrijgbaar bij de betere bouwmarkten. Als dit droog is, kunt u de stickers gebruiken. Reeds geverfde muren kunnen meteen gebruikt worden en hoeven dus niet eerst behandeld te worden met diepgrond. 

Wanneer dit niet genoeg blijkt, kunt u de foam panelen eventueel behandelen met lijmspray, welke geschikt zijn voor foam. De lijmspray van Bison is geschikt hiervoor (wederom muur/plaat voorbehandelen indien het een zuigend oppervlakte betreft). Sommige montagekit is ook geschikt, op de achterkant staat beschreven waar het voor geschikt is. 

Soms kan het voorkomen dat de foam panelen niet helemaal mooi of goed uit de vacuum komen, in dat geval kunt u het beste de panelen onderdompelen in water en goed laten drogen. Wat ook helpt is om de puntjes te pakken en een beetje ”uitrekken”. 

Het is verstandig om de panelen sowieso eerst te laten luchten, vanaf de fabriek kan er een ”nieuw” luchtje aan zitten, welke mogelijk onprettig kan zijn wanneer u dit meteen in de kamer ophangt.