Uitleg Akoestisch Foam

Om het foam goed te bevestigen, zijn speciale stickers nodig. Deze worden meegeleverd in de set van What’s Goods. 

Let op: Op onbehandelde (beton, hout, zuigende) muren plakken deze stickers niet goed genoeg, behandel daarom eerst de muur met diepgrond, verkrijgbaar bij de betere bouwmarkten. Als dit droog is, kunt u de stickers gebruiken. Reeds geverfde muren kunnen meteen gebruikt worden en hoeven dus niet eerst behandeld te worden met diepgrond. 

Wanneer dit niet genoeg blijkt, kunt u de foam panelen eventueel behandelen met lijmspray, welke geschikt zijn voor foam. De lijmspray van Bison is geschikt hiervoor (wederom muur/plaat voorbehandelen indien het een zuigend oppervlakte betreft). Sommige montagekit is ook geschikt, op de achterkant staat beschreven waar het voor geschikt is. 

Soms kan het voorkomen dat de foam panelen niet helemaal mooi of goed uit de vacuum komen, in dat geval kunt u het beste de panelen onderdompelen in water en goed laten drogen. Wat ook helpt is om de puntjes te pakken en een beetje ”uitrekken”. 

Het is verstandig om de panelen sowieso eerst te laten luchten, vanaf de fabriek kan er een ”nieuw” luchtje aan zitten, welke mogelijk onprettig kan zijn wanneer u dit meteen in de kamer ophangt. 

Akoestisch foam

Vraag & antwoord!

Wat werkt het beste om een ruimte echo/galm vrij te maken?

Goede vraag! In professionele studio's ziet men vaak het akoestische foam, dit werkt heel goed MITS goed opgehangen. Het is belangrijk dat het akoestische foam op plaatsen bevestigd wordt waar een directe lijn kan worden getrokken vanaf de speaker. Zo beweegt geluid namelijk ook. Als het foam de weerkaatsing van geluid blokkeert, wordt het al heel erg verminderd. In een studio hangt het er helemaal vol mee, zo krijgt het geluid geen kans om te weerkaatsen. Het staat ook heel professioneel. Wat ook heel belangrijk is: Een tapijt, kussens & opvulling van de ruimte. Dit absorbeert geluid nog beter, waardoor de galm meteen al minder is.

Hoeveel akoestisch foam heb ik nodig?

Per ruimte verschillend! Maar een pakket bestaat uit 12 tegels van 30x30cm. Dus meet de ruimte/muur op en je weet het zo! Moet de hele kamer op deze manier beplakt worden? Zeker niet! Alleen op de ''hotspots'' waar geluid makkelijk weerkaatst gaat worden.

Is de dikte van akoestisch foam belangrijk?

Ja. Misschien wel een van de belangrijkste factoren. Hoe dikker, hoe meer geluidsgolven zullen worden verminderd in kracht. Het goedkope en dunne 2.5cm is dus niet voldoende en staat alleen leuk. Voor effectieve behandeling is minimaal 5cm dikte nodig.

Zelf doen, is dat mogelijk?

Zeker! Wij willen natuurlijk graag dat u klant wordt van ons, en voor het mooiste resultaat zijn de foam panelen het beste. Echter zijn heel veel tutorials op Youtube om voor zo min mogelijk geld zelf akoestische panelen te maken, een hele goede is: https://www.youtube.com/watch?v=HO7aeraKLsM

Ik heb veel nodig

Kijk even naar onze bundel prijzen, of vraag een b2b offerte aan (alleen voor bedrijven).